Kartanorakennus / Päärakennus

Yli 200 vuotta vanhaa, kaksikerroksista päärakennusta on laajennettu useaan otteeseen. Oltuaan asumattomana 36 vuoden ajan Kartanorakennus otettiin uudestaan käyttöön täydellisen peruskorjauksen jälkeen joulun alla vuonna 2012.
Rakennukseen on palautettu aikakaudelle tyypilllinen huonejako, samalla kun se on täydennetty modernilla ravintolakeittiöllä sekä wc-tiloilla molemmissa kerroksissa. Talossa on myös huomioitu esteettömyys sisäänkäynnin yhteyteen rakennetulla luiskalla, esteettömällä wc’llä sekä hissillä yläkertaan. Vanhan leivintuvan paikalle rakennettiin kiinteistötekniikkaa varten huoltorakennus, johon sijoitettiin ilmanvaihto-, lämpö-, sähkö- ja sprinklerijärjestelmät.

Päärakennuksen alla oleva kellari

Kartanorakennuksen itäpäädyssä, lehtikuusesta rakennetun, puolikaaren muotoisen esiintymislavan alla on erittäin vanha kivikellari, joka koostuu kahdesta kiviholvikattoisesta kammarista. Harmaakivikellari on luultavasti rakennettu samaan aikaan kun aiempi rakennus, joka käytti samaa kiviperustusta. Toinen kellari on muurattu savesta ja punatiilestä, mikä viittaa siihen, että se on rakennettu samaan aikaan nykyisen päärakennuksen kanssa.

Tiilikellari on 40 vuoden aikana kärsinyt kosteudesta ja kylmästä, minkä vuoksi perusteellinen kunnostus on tarpeen ennen kuin se voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Molempiin kellaritiloihin on 1980-luvulla valettu betonikuori, jotta mahdolliset sortumat ei vaikuttaisi taloon. Vuonna 2013 tehdyt arkelogiset selvitykset osoittavat, että kellari voisi olla kiinnostava ottaa käyttöön peruskorjauksen jälkeen.

Kartanorakennusta vuokrataan tilausravintolana perhe- ja yritystapahtumiin sekä kulttuuritapahtumiin (esim. konsertit, taidenäyttelyt). Yläkerrassa on pieni kokoushuone sekä luentosali.  Terassi ja puisto kuuluvat miljööhön, josta vieraat saavat nauttia osallistuessaan tapahtumiin Wohls Gårdilla.

Kartanorakennus tapahtumatilana

Vuokraamme Kartanorakennusta yritystaapahtumia ja juhlia varten.