Vanhaa, noin 200-vuotiasta kaksikerroksista rakennusta on useaan otteeseen laajennettu ja korjattu. Se otettiin täysin kunnostettuna uuteen käyttöön joulun 2012 alla rakennuksen oltua käyttämättä 36 vuotta.

Rakennukseen on palautettu aikakaudelle tyypilllinen huonejako, jota on täydennetty uudenaikaisella 100 hengen ravintolakeittiöllä sekä molempiin kerroksiin sijoitetulla wc:llä. Yläkerta on kunnostettu liikuntaesteisille sopivaksi hissin ja sisäänkäynnin yhteyteen rakennetun luiskan avulla.

Vanhan leivintuvan tilalle on rakennettu tarvittavan kiinteistö- ja turvallisuustekniikan sisältävä palvelurakennus koko päärakennusta palvelevine ilmanvaihto-, lämpö-, sähkö-, hälytys-, viestintä- ja sprinklerijärjestelmineen.

Päärakennuksen alakerta toimii perhe- ja yritysjuhlia palvelevana tilausravintolana. Yläkerrassa voidaan järjestää myös erilaisia kulttuuritapahtumia kuten konsertteja, näyttelyitä ja kokouksia. 
Wohlsin kartanossa järjestettävien juhlien ja tapahtumien vieraat voivat nauttia myös terassista ja puistosta.


Päärakennuksen alla oleva kellari

Päärakennuksen itäpäädyn sisäänkäynnin kohdalla, lehtikuusien kohdalla olevan korokkeen (puoliympyrän) alla on erittäin vanha kivikellari. Se koostuu kahdesta erillisestä kiviholvikattoisesta kammarista. Harmaakivikellari on luultavasti rakennettu yhtä aikaa kuin aiempi rakennus, jossa on käytetty samaa kiviperustusta. Toinen kellari on muurattu savesta ja punatiilestä, mikä viittaa siihen, että se on valmistunut yhtä aikaa nykyisen, 1800-luvun alusta peräisin olevan päärakennuksen kanssa.

Tiilikellari on 40 vuoden aikana kärsinyt kosteudesta ja kylmästä, minkä vuoksi perusteellinen kunnostus on tarpeen ennen kuin se voidaan taas ottaa käyttöön. Molempiin kylmätiloihin on 1980-luvulla valettu betonikuori, joten mahdollinen sortuma ei vaikuta taloon.

Vuoden 2013 arkelogiset selvitykset osoittivat, että peruskorjattu kellari olisi kiinnostava ottaa Wohlsin kartanossa varovasti yleisökäyttöön.