Luckan Kyrkslätts litteraturkvällar i samarbete med Wohls gård får en fortsättning i höst. Under två oktoberkvällar besöker aktuella finlandssvenska författare gårdens karaktärshus för att presentera sina verk samtidigt som gästerna kan avnjuta ett glas vin och en saltig bit eller bara ta en kopp kaffe med dopp. I de utvalda författarnas verk finns färden till himlen – eller helvetet – ständigt närvarande, liksom även frågan vad som definierar en god människa?

4.10.
Onsdag 4.10 kl. 18.00 Michaela von Kügelgen och Stefan Lundberg

Två författare som genom resor av olika slag upptäcker sig själva och världen runtomkring dem är Michaela von Kügelgen med boken Vad heter ångest på spanska? samt Stefan Lundberg med På Spaniens tak.
Mer av Michaela på https://www.michaela.fi/

25.10.
Onsdag 25.10 kl. 18.00 Johanna Holmström

            Holmstrom_Sjalarnas_B7

I boken Själarnas ö gör författaren Johanna Holmström en djupdykning i dunkla historien kring mentalsjukhuset ute på Själö i Åbolands skärgård. Vilka människoöden knyts till platsen och på vilket sätt skiftar diagnostiseringen av psykiskt sjuka beroende av tid och kön?

På frågan vem som kan tänkas ha behållning av författarbesöket kan citatet från början av boken svara på: Till dig som någon gång har undrat om du är galen, eller om du håller på att bli det.Du har förmodligen rätt.

Mera om Holmström på Förlagets webb