Bröllopsfest på Wohls Gård

Wohls Gård som ligger i ett vackert herrgårdslandskap vid sjön Humaljärvi i Kyrkslätt är en populär bröllopsplats: den vackra trädgården med utsikt mot sjön och de mångsidiga utrymmena skapar en fin inramning för en oförglömlig dag.

I Karaktärshuset i gustaviansk stil finns plats för att arrangera en romantisk fest för maximalt ca 65 personer, och för fester ända upp till 150 personer är Wohls Stall ett stämningsfullt alternativ.

Boka din bröllopsfest i tid: för tillfället är sommarlördagarna i Wohls Stall fullbokade i maj-september 2022 och vi gör redan bokningar för år 2023.
I Karaktärshuset finns ännu lediga lördagar både sommaren 2022 och 2023.

Catering

Wohls Gård samarbetar med flera olika cateringföretag, för tillfället främst med News Catering.

Till Wohls Gård är det möjligt att hämta egna alkoholdrycker.

Bild: News Catering

Blommor & dekorationer

Festutrymmet dekorerar du enligt eget tycke.
Ifall du behöver hjälp med blommor eller dekorationer har Kirkkonummen Kukka hjälpt till att dekorera våra utrymmen i anslutning till åtskilliga fester.

Bild: Kirkkonummen Kukka

Bröllopstårta från kakdesigner

Via våra cateringpartners ordnar sig även bröllopstårtan, men ifall du vill satsa speciellt på just bröllopstårtan levererar The Art of Cakes en bröllopstårta utöver det vanliga till din fest.

Bild: The Art of Cakes

Transporter

Ta kontakt ifall du vill arrangera gemensam transport till din bröllopsfest med Kovanens högklassiga minibussar och bussar.

Kovanen erbjuder även limousintjänster för brudparet.

Vigsel

Vigselakten är möjlig att arrangera även på Wohls Gård om så önskas, antingen utom- eller inomhus.
I närområdet finns även flera stämningsfulla kyrkor.

Vigsel på Wohls Gård

På Wohls Gård har vigseln ofta arrangerats vid stranden eller i Rosariet. För mindre sällskap (max 40 personer) är även Stenmagasinet ett alternativ.

Vigselkyrkor

I närområdet finns t.ex. den medeltida St. Mikaels kyrka i Kyrkslätt centrum (6 km), Haapajärvi bykyrka från 1800-talet (13 km) och den medeltida Sjundeå St. Petri kyrka (16 km). I Kyrkslätt finns även Pokrova ortodoxa kyrka (10 km).

Bild: Haapajärvi kyrka /
Kyrkslätt församling – Johanna Tilus

Formträdgården

Bakom Karaktärshuset ligger formträdgården som sträcker ända ner till stranden av Humaljärvi. I tiden var detta den första herrgårdsträdgården i Kyrkslätt. Numera har trädgården igen återuppstått i sin forna glans, och de stora gräsplanerna kantas av en äppelträdsallé som sträcker sig ända till bryggan. Under 2010-talet har trädgården utvidgats med rosariet “Nordiska Rosor”.

I vår köksträdgård odlar Wohls Gårds Trädgårdsförening såväl bekanta som mera okända växtarter.

I samband med bröllopsfester kan du t.ex. utbringa en skål för brudparet i trädgården och även för bröllopsfoton utgör den en idyllisk omgivning.