Wohls kasvaa – nyt tarvitsemme uuden nimen!

Ei, ei … Wohls Gård ei tarvitse uutta nimeä – olemme käyttäneet nykyistä lähes 400 vuotta ja aiomme jatkaa sen käyttöä. Mutta…
Uudet juhla- ja kokoustilamme, jotka rakennetaan parhaillaan vanhaan kivinavettaan tarvitsevat nimen kun avaamme 1.11.2020.

Rakennuksen metrin paksuiset graniittiseinät, tiililattia ja moderni tekniikka luovat istumajärjestyksestä riippuen viihtyisät puitteet 130 – 200 henkilön tilaisuuksille.

Nyt haluamme kuulla Sinun parhaan, kekseliään ja ytimekkään ehdotuksesi uusien tilojen nimeksi. Nimen tulisi toimia sekä suomeksi että ruotsiksi (ja mielellään myös englanniksi). Voittajaehdotus palkitaan neljän hengen lounaalla/illallisella (sis. ruokajuomat) Wohls Gårdissa.
Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kahden hengen lounas/illallinen (sis. ruokajuomat) Wohls Gårdissa.

Osallistumalla nimikilpailuun hyväksyn säännöt

Nimikilpailu
Wohls Gårdin uutiskirje

Ylläoleva kuva on havainnekuva uusista tiloista, sisustusratkaisut voivat vielä muuttua.

Nimikilpailun säännöt

Kilpailun järjestäjä

Wohls Gård Ab

Kilpailuaika

24.6-31.8.2020
Kilpailuajan ulkopuolella jätettyjä nimiehdotuksia ei hyväksytä. Järjestäjä ei vastaa kilpailuun osallistumisen mahdollisista esteistä, jotka riippuvat tekniikasta.

Palkinnot

1.palkinto
Voittavan nimen ehdottanut henkilö palkitaan 4 hengen lounaalla/illallisella (sis. ruokajuomat) Wohls Gårdin yleisölle avoimen juhlalounaan/-illallisen yhteydessä vuonna 2020-21.
Voittavasta nimiehdotuksesta ei makseta muita korvauksia. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi, palkinnon vastaanottaja maksaa palkinnon vastaanottamisesta mahdollisesti aiheutuvat kustannukset. Mikäli useampi osallistuja on ehdottanut voittavaa nimeä, palkinto arvotaan niiden kesken, jotka ovat ehdottaneet voittavaa nimeä. Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti sähköpostitse.

2.palkinto
Kaikkien nimiehdotuksen jättäneiden kesken arvomme 2 hengen lounaalla/illallisella (sis. ruokajuomat) Wohls Gårdin yleisölle avoimen juhlalounaan/-illallisen yhteydessä vuonna 2020-21.
Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi, palkinnon vastaanottaja maksaa palkinnon vastaanottamisesta mahdollisesti aiheutuvat kustannukset.
Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti sähköpostitse. Mikäli voittajaan ei saada yhteyttä viikon kuluessa arvotaan uusi voittaja.

Osallistuminen

Nimikilpailuun voi osallistua täyttämällä sähköisen kilpailulomakkeen osoitteessa www.wohlsgard.fi/nimikilpailu
Nimiehdotus ei saa olla loukkaava, rikkoa sovellettavaa lakia tai hyviä tapoja. Kaikki nimiehdotukset, jotka täyttävät yllä olevat vaatimukset, osallistuvat kilpailuun ja luovutetaan kilpailun raadille.
Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt paitsi henkilöt, jotka osallistuvat nimikilpailun järjestämiseen.

Voittavan ehdotuksen valinta & oikeudet käyttää voittavaa ehdotusta

Uusille tiloille parhaiten sopivan, voittavan nimen valitsee Wohls Gård Ab: n nimittämä kilpailuraati.
Wohls Gård Ab pidättää oikeuden muokata nimiehdotuksia. Kilpailuun osallistumalla nimiehdotuksen antaja luovuttaa ehdotuksen kaikki oikeudet, jotka on mahdollista siirtää kilpailun järjestäjälle. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista nimi, käyttää sitä tuotemerkkinä ja logona markkinoinnissaan ja kaikessa toiminnassaan, siirtää nimi eteenpäin ja rekisteröidä se. Nimikilpailun järjestäjä pidättää myös oikeuden olla valitsematta mitään nimiehdotuksista, jossa tapauksessa 1. palkintoa ei myöskään jaeta. Kilpailuraadin päätöksestä ei voi valittaa.

Wohls Gård Ab pidättää oikeuden julkaista voittaneen nimen ehdottaneen henkilön nimen ja kotipaikan eri medioissa ilman erityistä lupaa tai korvausta. Kilpailijoiden vastuulla on varmistaa, että heidän kilpailulomakkeeseen syöttämät yhteystiedot ovat oikeat.

Osallistujien nimiä ja yhteystietoja käytetään vain viestintään kilpailun yhteydessä, eikä niitä siirretä kolmannelle osapuolelle. Ainoastaan niiden osallistujien sähköpostiosoitteet, jotka ovat rastittaneet kilpailulomakkeen ruudun “Haluan tilata Wohls Gårdin uutiskirjeen”, tallennetaan Wohls Gård Ab: n uutiskirjerekisteriin.

Wohls Gård Ab pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin sekä  kilpailusääntöjen muuttamiseen.

Taiteilija kesänäyttelyn takana: Raimo Mattsson

Raimo Mattsson (1965-) on kotoisin Eckeröstä, Ahvenanmaalta. Hän on toiminut Turussa kuvataiteilijana ja opettajana 1980-luvulta lähtien.

Mattssonin maalauksia on usein kuvattu ”sielukkaiksi” ja verrattu niitä ”runon hiljaiseen puhutteluun”. Maalauksista nousee usein esiin rauhoittava, sisäinen valo. Niiden mietiskelyyn kutsuvia tunnelmia on kuvattu esimerkiksi näin:

“Muutama minuutti maalauksen edessä on kuin sanaton rukous meille, joilla muuten ei ole kykyä rukoilla”.

Taiteilijan omin sanoin:

”Elämä on uskallusta ottaa askel, astua veneestä ja luottaa siihen, että vesi kantaa. Se on rohkeuden ja päättäväisyyden silmänräpäyksiä. Se on hetkiä, jotka tekevät tuntemattomasta tutun, muukalaisesta ystävän ja vangista vapaan. Hiljaisuuksissa asuvat ne hitaat hetket, joilla on suuri vaikutus.”

Tee tilakysely

Alla olevalla lomakkeella teet nopeasti tilakyselyn tilaisuuttasi varten.

* = pakolliset kentät

Wohlsin kartanon kesä 2020

Yhteiskunnan jälleen avautuessa kevään koronatilanteen jälkeen, yhteinen velvollisuutemme on yhdessä mahdollisimman hyvin pyrkiä torjumaan tartunnan leviämistä sekä mahdollista uutta aaltoa. Alla muutamia toimenpiteitä, joihin toiminnan jälleen käynnistyessä Wohlsin kartanossa on ryhdytty, jotta ympäristö olisi mahdollisimman turvallinen sekä vieraille että henkilökunnalle.

Tilaisuudet

Jaamme kokoontumiset tiloissamme kahteen tyyppiin:

Suljetut tilaisuudet

Wohlsin kartano on jälleen 1.6. 2020 alkaen varattavissa yksityistilaisuuksia (häät,
syntymäpäiväjuhlat, muistotilaisuudet jne.) sekä yrityskokouksia varten.

Kaikkien, jotka järjestävät yksityisiä tilaisuuksia, tulee itse tehdä riskiarvio osallistujamäärän
suhteen, jotta kokoontuminen voidaan järjestää turvallisesti, esim. osallistujien riittävä etäisyys
toisiinsa huomioiden. Järjestäjän tulisi myös muistuttaa osallistujia yleisistä rutiineista.

Avoimet tilaisuudet

Kesän julkiset tapahtumat Wohlsin kartanossa on peruttu tänä vuonna.

Kesäkahvila

Cateringyritys Miti Oy avaa kesäkahvilan 2.6-9.8.2020 (päärakennuksessa ti-to ja parkkipaikalla vanhan pajan vieressä pe-su) klo 12-17.
Sisätiloissa olemme rajoittaneet istumapaikkojen määrää ja tarvittaessa rajoitamme myös siellä oleskelevien ihmisten määrää turvallisen vierailun varmistamiseksi. Päärakennuksen ympärillä olevassa puistossa on myös runsaasti tilaa sekä lisää istumapaikkoja. Voit myös tilata tulematta sisään rakennukseen.

Päärakennuksen kahvilan aukioloaikojen puitteissa (ti-to) voi myös tutustua turkulaisen taiteilijan, Raimo Mattssonin kesänäyttelyyn.

Catering

Kaikki catering-yritykset, jotka tarjoavat palveluitamme tiloissamme vastaavat turvallisen toiminnan varmistamisesta. Löydät lisätietoja tästä esim. tästä:
https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-palvelualalle

Siivous

Wohlsin kartanossa noudatetaan tehostettua siivousta koskevia direktiivejä. Löydät lisätietoja tästä esim. täällä: https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-palvelualalle

Muuta

Paikalla muistutamme kävijöitä myös opasteilla huomioitavista asioista:

  • tule Wohlsin kartanoon vain terveenä!
  • pese kädet huolellisesti ja käytä saatavilla olevaa käsien desinfiointiainetta
  • pidä 1 m turvaväli muihin aina kun mahdollista
  • älä kättele
  • mikäli sinun pitää aivastaa/yskiä – käytä kertakäyttöisiä nenäliinoja, heitä se wc’n roskikseen ja pese kädet

Lisätietoa:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus

Tervetuloa Wohlsin kartanoon – yhdessä, turvallisella tavalla!

Kirkkonummen Luciamarkkinat 14.12.klo. 12-15

On aikaa tulla koolle adventtiaikana, nauttia marttojen joulupuurosta, ostaa jouluherkut ja käsityönä tehdyt lahjat, kukat, jne.
Klo. 14 voimme yhdessä nähdä ja kuulla Kirkkonummen oma Lucia kun hän esiintyy kartanon portailla.
Perinteiset markkinat tänä vuonna vaunuliiterin tunnelmallisessa yläkerrassa.

Martat myyvät kartanolla riisipuuroa ja tietenkin kahvia + joulutorttuja. Heidän koko tuotto menee 100% suoraan Luciakeräykseen. Kartanossa myös jouluaskartelua lapsille, yläkerrassa.
Vapaa pääsy. Tulethan kimppakyydillä.
14.12 on enää 10 päivää jouluaattoon – tule viettämään kauniin hetken Wohlsin kartanolla!

Lucia -18
Lucia 2018

Musiikkivaellus Wohlsissa pe 6.9. klo 19

KIC/K Ensemble ja Wohlsin kartano järjestävät taas viime vuonna ihastuneen suosion saaneen musiikkivaelluksen kartanolla. Vaelluksen aikana kuullaan kolme musiikkikokonaisuutta eri tyyleissä: jazzia ja lauluja järvimaisemassa (Linnea Nieminen, piano & laulu), barokkia sooloviululla kivimakasiinissa (Annemarie Åström, viulu) ja romanttista liediä kartanon päärakennuksessa (Kaisa Ranta, sopraano ja Maija Parko, piano).

Suuren kysynnän vuoksi varaathan lippusi etukäteen (20 €/opiskelijat, työttömät ja lapset 10 €):
Tule kokemaan Wohlsin mystinen syystunnelma musiikillisella vaelluksella!

HUOM: vain ennakkovaraajille konserttikahvi ja omenakakku kuuluvat lipun hintaan!

VARAA LIPPUSI TÄÄLTÄ! https://forms.gle/B9Cv5xBBCSfo2r7e9

Musiikkivaellus Wohlsissa pe 6.9. klo 19

KIC/K Ensemble ja Wohlsin kartano järjestävät taas viime vuonna ihastuneen suosion saaneen musiikkivaelluksen kartanolla. Vaelluksen aikana kuullaan kolme musiikkikokonaisuutta eri tyyleissä: jazzia ja lauluja järvimaisemassa (Linnea Nieminen, piano & laulu), barokkia sooloviululla kivimakasiinissa (Annemarie Åström, viulu) ja romanttista liediä kartanon päärakennuksessa (Kaisa Ranta, sopraano ja Maija Parko, piano).

Suuren kysynnän vuoksi varaathan lippusi etukäteen (20 €/opiskelijat, työttömät ja lapset 10 €):
Tule kokemaan Wohlsin mystinen syystunnelma musiikillisella vaelluksella!

HUOM: vain ennakkovaraajille konserttikahvi ja omenakakku kuuluvat lipun hintaan!

VARAA LIPPUSI täällä: https://forms.gle/B9Cv5xBBCSfo2r7e9

Kirkkonummen Luciamarkkinat 8.12. klo. 12-15

Lucia (vuonna 2016)

Luciamarkkinat klo. 12-15 lämpinässä isossa tallissa, niinkuin viime vuonna. Yli 20 eri myyjää, yksityishenkilöitä, paikallisia yrityksiä, kotimaista käsityötä, jouluherkkuja, kukkia, jne.

Lucia seurueineen esiintyy kartanon portailla klo. 14.00, sen jälkeen piirileikit ja lasten laulua tallissa.
Kahvila, ravintola, joulupuuroa, poniratsastusta, jne…
Kartanon yläkerrassa askartelua lapsille. Alakerrassa ravintola auki.
Vapaa pääsy, arpajaiset Luciakeräyksen hyväksi (vähävaraisten joulu).
Mukana/myytävät tuotteet:

Kyrkoby Marthakrets Risgrynsgröt, riisipuuroa
LC Kyrkslätt Nord Fågelholkar, linnunpöntöt
Kyrkslätt-Estby Marthaförening r.f Juldekorationer julbakverk, joulukoristluja, jouluherkut
Tiina Immilä-Karlsson/Patrick Karlsson Joulukoristeita, koruja
Leila Taipale Kukkakaransseja,kilikelloja ym
Maj-Britt Malmström Handarbeten, käsityötä
Kirjakenno, Anneli Kankare Hunajaa
Bakgården Speltbröd,gutenfria bröd,getmjölksbullar
Tuula Grundström & Studio Tuula G Hantverk av alpakka, merinoull och lammull
Harriet Rantschukoff-Frimodig Keramik tomtar mm
Kesia holmberg Kransar och bollar av granris
Lauri Hakalax Takotuotteita
Ros-Marie Lintukangas Yllesockor
Viveca Karlstedt Smycken, kransar, julpynt och -kort
Alec Suursalmi/Alecin monitoimipalvelut Jätkänkynttilöitä
SCT Creations/Susan Tronti Keramik
Christina Eskman Smycken
Maja Häggström Tomtar av garn och krukor och mycket annat till jul
Carita Heinrichs / Händix Tiffany glasarbeten
Ros-Marie Lintukangas Yllesockor, bakverk
Wohls Gård Trädgårdsförening Blommor
Vohlsnejdens Uf Bakverk, handarbeten, prydnader och så grillar vi korv
Maire Wollsten bakverk, julkransar

 

Argentiinalainen kitarataituri Wohlsin kartanon navetassa perjantaina 21.9 klo 19

Yleisöllä on harvinaislaatuinen tilaisuus antautua argentiinalaisen tangon taikaan kitarataituri Analía Regon vieraillessa Wohlsin kartanon navettarakennuksessa.

Analía on kotoisin Buenos Airesista missä hänen opettajanaan toimi mm. legendaarinen kitaristi Anibál Arías. Hän on laajan uransa aikana konsertoinut kotimaansa lisäksi Meksikossa, Chilessä, USA:ssa sekä lukuisissa Euroopan maissa esiintyen mm. useilla merkittävillä kitarafestivaaleilla.  Hänen soittoaan voi myös kuunnella hänen monilta äänilevyiltään. Kitara liittyy vahvasti Argentiinaan ja Tangon kulttuurihistoriaan.  Analían soitto pohjaa vahvasti tähän rikkaaseen perinteeseen ja konserttia voisi luonnehtia matkaksi halki kotikaupunkinsa Buenos Airesin musikaalisten tyylien ja ajanjaksojen.
Soolonumeroiden lisäksi kuullaan konsertissa duoja joissa Analían kanssa soittaa Stefan Löfvenius; ruotsalainen kitaristi ja Kuninkaallisen Musiikkiakatemian Suuren Pedagogipalkinnon vastaanottanut kitarapedagogi. Myös musiikkiopiston kitaraorkesterille on varattu numero yhdessä maestron kanssa.
Vierailu liittyy Kirkkonummen musiikkiopiston koulutustapahtumaan jossa Stefan jakaa laajalti maailmalla tunnustettuja näkemyksiään kitara- ryhmäpedagogiikasta, Analían opastaessa tangon säestystä kitaralla.

Aika ja paikka:
Wohls Gård, navettarakennus (iso pysäköintialue, Volsintie 597) perjantaina 21.9. klo 19. Ennakkomyynti Luckan (10 euro). Väliajalla voi ostaa eteläamerikkalaista purtavaa.